Yalnız Mesajı Göster

Tonlu Tereyağı Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tonlu Tereyağı Sosu



Tonlu Tereyağı Sosu Tarifi -Tonlu Tereyağı Sosu Nasıl Yapılır - Tonlu Tereyağı Sosu Malzemeleri


Tonlu Tereyağı Sosu


Kullanılacak malzeme:

150 gram tereyağı,

75 gram ton balığı konservesi


Yapımı: Mümkünse ton balığının karın bölgesini kullanın çünkü yumuşaktır ve süzgeçten daha kolay geçer

Ton balığı konserve kutusundan çıkarıldıktan sonra önce susuz olarak havanda iyice dövülür Sonra konservenin suyuyla karıştırılır ve ince tel süzgeçten geçirilir

Beri yanda tereyağını tahta bir kaşıkla iyice ezmeli Buna süzgeçten geçirilmiş ton balığını katmalı ve ikisini iyice karıştırarak çırpmalı

Karışımı bir yağ kâğıdına sarıp buzdolabına kaldırmalı Servis vakti tonlu tereyağını buzdolabından çıkarmalı Üstündeki yağ kâğıdını çıkarmalı İstenilen biçimler, de kesmeli ve salça ya da ordövr olarak servis yapmalı


Alıntı Yaparak Cevapla