Konu
:
Mantar Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Sosu
Malzemesi :
125 gr
yağ
200 gr
mantar (dilimlenmiş)
200 ml
sek beyaz şarap
1 lt
dömi glas
taze çekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı :
Yağın 75 gramını bir tavada eritin
Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin
Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3'ü kalıncaya kadar çektirin
Dömi glası ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin
Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün
Kalan yağı ekleyin
Tuz ve karabiberini kontrol edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul