Konu: Kalamar
Yalnız Mesajı Göster

Kalamar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar



GEREÇLER: bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yemkasigi normal beyaz Un
1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yemkasigi Mayonez
kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI: ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilirDaha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilirFritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilirservis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir

SERVİS ÖNERİLERİ: Sos önceden hazirlanmali

sicak servis yapilmaliAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla