Yalnız Mesajı Göster

Gökkuşaği Salçasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gökkuşaği Salçasi



malzeme

2 yumurta, 1 limon

1 çorba kaşığı havyar,

yeteri kadar zeytinyağı,

1 demet maydanoz,

2 kırmızı biber turşusu (veya birkaç gün önceden sirkeye yatırılmış kırmızı biber),

yeteri kadar tuz

Yapımı :


Yumurta sarıları, tuz, limon suyu ve yeteri kadar zeytinyağıyla bir mayonez hazırlanır Mayonez hazır olunca buna küçük karelere kesilmiş biberler, havyar ve kıyılmış maydanoz katılır Karıştırılır ve yemek reçetelerine uygun biçimde kullanılmaya hazır bir duruma getirilmiş olur Bu salça genellikle haşlanmış ve soğuk balık yemeklerinde kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla