Konu
:
Ev Yapımı Mayonez
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Mayonez
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Mayonez
Ev Yapımı Mayonez Tarifi - Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır - Ev Yapımı Mayonez Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Adet Limon Suyu
1 Su Bardağı Zeytinyağı yada Ayçiçek Yağı
Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır?
Başlarken,
Mayonez, bir adet yumurta sarısının, bir dolu su bardağı ay çiçek yağını emip, beyaz ve katı hale gelmesiyle yapılan şaşırtıcı bir yiyecektir
Çırpıcı ama tercihen blender kullanarak yapın
Yapılışı sırasında çırpmayı hiç bırakmamalısınız aksi halde süt kesiği gibi bir hal alacaktır
Yumurtanın taze olması çok önemli
Bunun için bir su dolusu bardağa yumurtayı bırakın, yumurta dibe batıyorsa tazedir
Ortada kalıyorsa bayatlamak üzeredir, eğer üstte kalıyorsa kullanmayın
1
İçinde yağ ya da başka bir malzeme bulaşmamış temiz bir çırpma kabına yumurtaların sarısını koyun
Beyazından çok büyük özenle ayırmanız gerekmez
Çok az bir miktar karışabilir
Yumurtayı mikserle çırpmaya başlayın
2
Yumurta sarısının çırpıldığından emin olduktan sonra, çırpmaya kesinlikle ara vermeden yağdan bir damla katın ve yumurta yağı emene kadar karıştırmaya devam edin
3
Yağ yumurta tarafından iyice emildikten sonra yarım çay kaşığı daha yağ ilave edin ve yumurtanın iyice emmesini sağlayın
4
Son eklediğiniz yağ da emildikten sonra üst üste 3-4 çay kaşığı yağ ilave edin
Çırpmaya ara vermeden karıştırmaya devam edin
5
Her seferinde kalan yağı 3-4 seferde azar azar karıştırarak yağı eklemeye ve çırpmaya devam edin
6
Eğer yumurta yağı çekmeden yağ ilave ederseniz mayonez kesilir
Süt kesiği gibi bir görünüm olur ve bunu ancak yağ yerine kullanabilirsiniz
Böyle bir durumla karşılaşırsanız baştan deneyin ve bozuk mayonezi yağ niyetine kullanabilirsiniz
7
Eğer yaptığınız mayonezin miktarı size yetmiyor ve daha fazla yapmaya devam etmek istiyorsanız kullandığınız kabı ve blenderı güzelce temizlemeden kullanmayın
Mayonez yine kesilebilir
8
Tüm yağ yumurtaya yedirildikten sonra sirke koyun ve biraz daha çırpın
Sirke yağ kokusunu bastıracaktır
9
Sirke yedirildikten sonra limon suyu koyun ve biraz daha çırpın
Mayonezin rengi sarıdan beyaza dönecektir
10
En son olarak da tuzu ilave edin
Tuz da karışınca mikseri artık kapatabilirsiniz
11
Eğer renginin daha da beyaz olmasını istiyorsanız en başta mayonezin içine bulaşan yumurta akını biraz daha fazla kullanabilirsiniz
Not:
Ev yapımı mayonezin buzdolabında bile olsa bir haftadan fazla saklanması tavsiye edilmez
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul