06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Sosu Nasıl Hazırlanır
sos tarifleri - hindi sosu tarifi - hindi nasıl pişirilir - soslu hindi tarifi

soslu hindi malzemeleri
Yarım küçük hindi
2 soğan
4 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kuru biberiye
Tuz, karabiber, kekik
1 nar
Birkaç dal maydanoz
Malzemeler:
200 gr süzme yoğurt, 100 gr labne peyniri, 200 gr krema, 150 gr toz şekeri, 2 yumurta
Meyve Salatası için:
Kivi, mango, ananas, çilek (isteğe bağlı likör)
Şerbeti için: Limon suyu, 1 lt su, 300 gr şeker
soslu hindi hazırlanışı
Hindiyi küçük parçalara ayırıp tek tek una bulayın
Soğanları soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin
Hindi etlerini ilave edin
Üzerine biberiye ve kekik serpip orta ateşte çevirerek kızartın
Narı ikiye kesip yarısının suyunu sıkın
Kalan yarım narın tanelerini ayıklayın
Tavadaki etler kızarmaya başlayınca üzerine su ve nar suyunu dökün
Yüksek ateşte suyunu hafif çekinceye kadar pişirip tuz ve karabiberi serpin
Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin
Etleri suyu ile birlikte servis tabağına alıp üzerini ayırdığınız
nar taneleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|