Konu
:
Acılı Makarna Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Makarna Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Makarna Sosu
Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı - Makarna Sosu Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
25 gr
katıyağ
1 baş küçük soğan
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet küçük sakız kabağı
225 gr
domates püresi
2 çorba kaşığı ince çentilmiş maydanoz
Yeterince tuz
YAPILIŞI:
Bir tavaya katıyağı koyup hafif ateş üzerinde eritiniz
İçine çok ince rendelenmiş soğanı, ince çentilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi ve bir tutam tuz atarak, 10 dakika karıştırarak pişiriniz
Üzerini kazıyıp ceviz büyüklüğünde doğrayınız
Tavanın kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişiriniz
Konserve doma-tes püresi ve yarım bardak sıcak su ilave ederek 5 dakika daha tavanın üstünü kapatarak pişiriniz
Beş dakikanın sonunda salçanızı istediğinizden fazla sulu olmuşsa bu sefer suyunu çektirmek için ağzı açık olarak bir süre daha karıştırarak pişiriniz
İstediğiniz cins makarnayı 5-6 dakika kaynar tuzlu, yağlı suda haşlayınız
Makarnaları soğuk sudan geçirmeden süzünüz
(Soğuk sudan geçirirseniz makarna hamurunun pişmesi durur ve sertleşir) hazırladığınız salçayı sıcak sıcak üstüne döküp hemen ikram ediniz
Unutmayın tabağınızda salçanın içinde makarnanız pişmeye devam edecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul