Yalnız Mesajı Göster

Et Üzerine Domates Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Üzerine Domates Sosu



Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri

MALZEMESİ:

150 gr jambon

3 çorba kaşığı rafine yağ

1 bardak havuç (rendelenmiş)

1 bardak soğan (dilimlenmiş)

1/2 bardak un

2 litre (8 bardak)

domates salçası veya 3 kg rendelenmiş domates

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı şeker

Karabiber


HAZIRLANIŞI:

Jambonları yağda kızartın Havuç ve soğanı ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin Unu üzerlerine serpip, rengi dönünceye kadar pişirmeye devam edin Domates püresi, sarımsak, tuz, şeker ve karabiberi ilave ederek suyunu çekinceye kadar kaynatın Daha sonra fırına koyarak hafif hararette iki saat kadar pişirin Soğuk yerde saklayın Bu tür domates sosunu et yemekleri ile servis edin


Not: Değişik bir tat arzu ederseniz, sosu pişirirken, sirke de ilave edebilirsiniz Tabii bu arada sirke suyun yerini alacağından, jambonları koymayın

Alıntı Yaparak Cevapla