Konu
:
Et Üzerine Domates Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Et Üzerine Domates Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Üzerine Domates Sosu
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri
MALZEMESİ:
150 gr
jambon
3 çorba kaşığı rafine yağ
1 bardak havuç (rendelenmiş)
1 bardak soğan (dilimlenmiş)
1/2 bardak un
2 litre (8 bardak)
domates salçası veya 3 kg
rendelenmiş domates
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Jambonları yağda kızartın
Havuç ve soğanı ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin
Unu üzerlerine serpip, rengi dönünceye kadar pişirmeye devam edin
Domates püresi, sarımsak, tuz, şeker ve karabiberi ilave ederek suyunu çekinceye kadar kaynatın
Daha sonra fırına koyarak hafif hararette iki saat kadar pişirin
Soğuk yerde saklayın
Bu tür domates sosunu et yemekleri ile servis edin
Not: Değişik bir tat arzu ederseniz, sosu pişirirken, sirke de ilave edebilirsiniz
Tabii bu arada sirke suyun yerini alacağından, jambonları koymayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul