Yalnız Mesajı Göster

Domates Sosu 22

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Sosu 22



Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri




10 g (2 çay kaşığı) Sana

50 g (1 küçük) soğan (iri doğranmış)

50 g (1 küçük) havuç (kazınıp, doğranmış)

25 g (5 çorba kaşığı) kereviz yaprağı

½ defneyaprağı

1 dal kekik (½ çay kaşığı kuru kekik)

10 g (4 çay kaşığı) un

500 g konkâse domates

400 ml (1,5 su bardağından biraz fazla) et suyu

½ diş sarımsak

½ çay kaşığı tuz

Taze çekilmiş karabiber


Önce et suyunu bir taşım kaynatın Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın

Sana'yı küçük bir kapta eritin Soğan, havuç, kereviz, defneyaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin

Unu kapatıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin

Domatesi ilave edin Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin

Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırın Sarımsağı katın Tuzunu ve biberini koyun Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin Sos pişince, tel süzgeçten geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla