Konu
:
Hardallı Sebze Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Hardallı Sebze Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardallı Sebze Sosu
Hardallı Sebze Sosu Tarifi - Hardallı Sebze Sosu Yapılışı - Hardallı Sebze Sosu Nasıl Yapılır - Hardallı Sebze Sosu Malzemeleri
Malzeme:
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 çorba kaşığı mısır unu
30 gr Teremyağ
2 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı hardal
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Taze çekilmiş Tane karabiber
Yarım demet kıyılmış dereotu
Tuz
Sos tenceresinde tereyağını eritip unları ekleyin
Sürekli karıştırarak unların kokusu gidene dek kavurun
Sütü ekleyip birkaç dakika daha kavurun
Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın
Ayrı bir kasede yumurta, hardal, sızma zeytinyağı, rendelenmiş zencefil, limon suyu, tozşeker, tuz ve taze çekilmiş karanfili iyice çırpın
Baharatlı karışımı önceden hazırlamış olduğunuz unlu karışımla birleştirin
En son kıyılmış dereotunu ilave edip tekrar karıştırın
Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul