Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Kış Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kış Türlüsü



Malzemeler

½ Çorba Kaşığı Margarin

½ Çay Bardağı Sıvı Yağ

150 gr Kıyma

1 Adet Soğan

1 Adet Havuç

1 Adet Kereviz

2 Adet Orta Boy Pırasa

1 Adet Patates

½ Çorba Kaşığı Salça

3 Diş Sarmısak

Tuz

Yemeğin Tarifi


Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım

Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım

3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bir taşım kaynatıp, servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla