Konu
:
Ekşili Nohutlu Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Nohutlu Bamya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Nohutlu Bamya
Gerekli malzeme:
1 su bardağı nohut
1 kg bamya
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
1 limon
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2
5 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
4 tatlı kaşığı tuz
tarifi
Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın
Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün
Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin
Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın
Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun
Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun
Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin
Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin
Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul