Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Nohutlu Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Nohutlu Bamya



Gerekli malzeme:


1 su bardağı nohut

1 kg bamya

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

1 limon

1 baş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

25 kahve fincanı margarin

1 su bardağı su

2 baş soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

4 tatlı kaşığı tuz

tarifi


Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün

Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın

Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun

Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin

Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla