Konu
:
Sarmisakli Patlican
Yalnız Mesajı Göster
Sarmisakli Patlican
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmisakli Patlican
Malzemeler
1 kg küçük boy
patlican
2 adet orta boy sogan
1 demet taze sogan
4 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi krema
4 dis
sarimsak
1 çorba kasigi un
Tuz,
Karabiber
Tarifi
Patlicanlari yikadiktan sonra uç kisimlarini kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini bosaltin
Patlicanlarin acisinin çikmasi için tuzlu suda yarim saat bekletin
Çikardiginiz patlican içlerini küp seklinde dograyin
Taze ve kuru soganlari ince halka seklinde kesin
Sarimsaklari dograyin
Tereyagi bir tencereye koyup orta ateste eritin
Patlican, sogan ve sarimsagi ekleyip 10 dakika kavurun
Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pisirin
Ortalari oyulmus patlicanlari sudan çikarip, kuruladiktan sonra içine hazirladiginiz malzemeyi doldurun
Bir tencereye yariya kadar su koyup kaynatin
Üzerine delikli buhar tencerisini yerlestirin
Patlicanlari düzgün bir sekilde tencereye dizin
Kapagini kapatip, 15 dakika pisirin
Sarimsakli patlicani yaninda pilav veya haslanmis patates ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul