Yalnız Mesajı Göster

Sarmisakli Patlican

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmisakli Patlican



Malzemeler

1 kg küçük boy

patlican

2 adet orta boy sogan

1 demet taze sogan

4 çorba kasigi tereyagi

4 çorba kasigi krema

4 dis

sarimsak

1 çorba kasigi un

Tuz,

Karabiber
Tarifi

Patlicanlari yikadiktan sonra uç kisimlarini kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini bosaltin Patlicanlarin acisinin çikmasi için tuzlu suda yarim saat bekletin

Çikardiginiz patlican içlerini küp seklinde dograyin Taze ve kuru soganlari ince halka seklinde kesin Sarimsaklari dograyin Tereyagi bir tencereye koyup orta ateste eritin Patlican, sogan ve sarimsagi ekleyip 10 dakika kavurun Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pisirin

Ortalari oyulmus patlicanlari sudan çikarip, kuruladiktan sonra içine hazirladiginiz malzemeyi doldurun

Bir tencereye yariya kadar su koyup kaynatin Üzerine delikli buhar tencerisini yerlestirin Patlicanlari düzgün bir sekilde tencereye dizin Kapagini kapatip, 15 dakika pisirin

Sarimsakli patlicani yaninda pilav veya haslanmis patates ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla