Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Patates Kulesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Patates Kulesi



MALZEMELER


5 patates

200 gr mantar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

1 dilim bayat ekmek içi

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

4-5 dal maydanoz

Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI


Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın

Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin Tuzlu suda 5 dakika diri kalacak şekilde haşlayın Mantarları temizleyip dilimleyin

Tavada 3 kaşık zeytinyağını kızdırın Sarımsakları ezip yağda pembeleştirin Mantar, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin

Ekmek içini robotta ufalayın Maydanozu kıyıp kaşar peyniri ve ekmek içi ile karıştırın 1 tutam tuz ve karabiber serpin 15-16 santim çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbı hafifçe yağlayın

Kalıba sırasıyla patates ve mantarları dizip aralarına peynirli karışımı yayın Son sırayı peynirli karışımla tamamlayıp üzerine mantarın suyunu gezdirin Fırına verip kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla