Yalnız Mesajı Göster

Sepette Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sepette Bezelye



Malzemeler:


Yarım kg patates

250 gr köftelik kıyma

1 Su bardağı iç bezelye

1 Adet soğan

4 Çorba kaşığı sıvıyağ

2 Diş sarımsak

1 Adet yumurta

Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlanışı:


Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun

Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın

Bol yağda kızartıp bir tabağa alın

Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin

Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin

Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın

Kızarmış patatesleri servis tabağına alın

Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin

Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla