Konu
:
Sepette Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Sepette Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sepette Bezelye
Malzemeler:
Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun
Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın
Bol yağda kızartıp bir tabağa alın
Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin
Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin
Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın
Kızarmış patatesleri servis tabağına alın
Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin
Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul