06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kerevizli Pirasa
malzemeler
6 Pırasa
3 Bardak su veya et suyu
6 Kereviz kökü
2 Tatlı kaşığı tuz
200 gr Koyun döşü,
2 Orta boy soğan
3 Çorba kaşığı tereyağ
3 Çorba kaşığı sadeyağ
Terbiyesi :
2 Yumurta,
Yarım limon,
Yarım bardak pırasa suyu
tarifi
Bir tencereye ölçülere göre, sadeyağ, tereyağ, küçük küçük doğranmış soğanlarla, döş tarafından kuşbaşı koyun eti koyarak 20 dakika kadar kavurun
Sonra etlere et suyu veya su ve tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte bir saat pişirin Bu süre dolunca, yeşil ve kök tarafları kesilmiş, üst iki sıra kabukları soyulmuş pırasaları yarımşar parmak parçalar halinde doğrayın Aynı şekilde doğradığınız kereviz kökü ile aynı tencereye koyun ve pırasa ile kerevizler pişinceye kadar ateşin üzerinde bırakın
Öbür yandan, bir tencerede yumurtaları kırıp, limon suyu da koyarak 3-5 defa çalkalayın Pırasanın suyundan da biraz ilave edip iyice karıştırın Sonra bu terbiyeyi pırasaların üzerine dökün, üç taşım kaynatıp servis yapın
|
|
|