06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Patlıcan Pabucaki
MALZEMESİ
6 adet orta boy kemer patlıcan
20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
5 diş sarmısak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
1 çay bardağı sıvıyağı
Üzeri İçin;
Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
SOSUN MALZEMESİ2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim
Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım
Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım Tuzunu ve karabiberini ekleyelim
Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim
Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım
Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım
SOSUN TARİFİSosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın
Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim
|
|
|