Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Patlıcan Pabucaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Patlıcan Pabucaki



MALZEMESİ


6 adet orta boy kemer patlıcan

20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş)

2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)

5 diş sarmısak (dövülmüş)

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

1 çay bardağı sıvıyağı

Üzeri İçin;

Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)


SOSUN MALZEMESİ2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı süt

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


TARİF


Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim

Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım

Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım Tuzunu ve karabiberini ekleyelim

Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim

Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım

Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım
SOSUN TARİFİSosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın

Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim

Alıntı Yaparak Cevapla