Konu
:
Enginar Musakkası
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Musakkası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Musakkası
malzemeler
6 adet enginar
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı salça
Yarım limon
1 baş kuru soğan
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
yapılışı
Önce enginarlar limonla ovulur
Sonra kuşbaşı doğranır
Tencereye enginarlar aktarılır
Başka tencereye yağ koymadan kuzu eti atılır
Suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber atılır
Soğan şeffaflaşınca salça katılır
Kokusu gidene dek pişirilir
En son sıcak su eklenir
Etli karışım doğranmış enginarın üzerine dökülür, karıştırılmaz
Gerekirse az su eklenebilir
Tencerenin kapağı kapatışır
Orta ateşte 30-35 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul