Konu
:
Erik Soslu Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Erik Soslu Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Soslu Kabak
Erik Soslu Kabak
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- yarım kg erik sosu
- 1 limonun suyu
- 4 diş sarımsak
- 7-8 dal dereotu
Erik Sos İçin:
- 1 kilo yeşil erik
- su
Hazırlanışı:
Erik sos için; erikleri yıkayın ve tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin
Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra elinizle ezerek süzgeçten geçirin
Kabakları soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Sarımsakları soyup, ezin
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın
Tencerede sıvıyağı kızdırın ve kabakları birkaç dakika soteleyin
Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyerek karıştırın
Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
Dereotunu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul