Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Yanardağ Boranisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Yanardağ Boranisi



balkakabağından borani nasıl yapılır - kabak boranisiMalzemeler:


* 1 kg tatlı balkabağı,

* 250-300gr az yağlı dana kıyma,

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı,

* 2 adet orta boy kuru soğan,

* 4-5 adet yeşil tatlı sivri biber,

* 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber,

* 2 su bardağı ya da tavuk suyu


Üzeri İçin:


* 2-3 su bardağı sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:


* Kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladığınız balkabağını tavla zarı formunda doğrayın

Soğanları yemeklik incecik dilimleyinTatlı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra incecik doğrayın


* Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika kadar kavurun Üzerine zeytinyağı kabak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun


* Tuz ve bulbiberi serpiştirip sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu da tencereye aktardıktan sonra (isterseniz hazır bulyon da kullanabilirsiniz ) karıştırın orta ısılı ateşte kaynamasını bekleyin


* Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak sıcak servise sunun


Not: Bu yöresel yemeğin üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber de gezdirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla