Konu
:
Balkabaklı Yanardağ Boranisi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Yanardağ Boranisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Yanardağ Boranisi
balkakabağından borani nasıl yapılır - kabak boranisiMalzemeler:
* 1 kg tatlı balkabağı,
* 250-300gr az yağlı dana kıyma,
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
* 2 adet orta boy kuru soğan,
* 4-5 adet yeşil tatlı sivri biber,
* 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber,
* 2 su bardağı ya da tavuk suyu
Üzeri İçin:
* 2-3 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
* Kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladığınız balkabağını tavla zarı formunda doğrayın
Soğanları yemeklik incecik dilimleyin
Tatlı sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra incecik doğrayın
* Soğan ve kıymayı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 6-7 dakika kadar kavurun
Üzerine zeytinyağı kabak ve biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun
* Tuz ve bulbiberi serpiştirip sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu da tencereye aktardıktan sonra (isterseniz hazır bulyon da kullanabilirsiniz ) karıştırın orta ısılı ateşte kaynamasını bekleyin
* Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak sıcak servise sunun
Not: Bu yöresel yemeğin üzerine yağda kızdırılmış kırmızı toz biber de gezdirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul