Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar



Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar - Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Tarifi



Malzemeler :

1 adet karnabahar

2 soğan

2 diş sarımsak

150 gr kıyma

1 çorba k salça

Sıvıyağ

Sosu İçin

1 çorba k söke un

2 su b süt

Tuz, karabiber

Muskat

Sıvıyağ

Üzeri İçin

Kaşar peyniri

Hazırlanışı

Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın


Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın


Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpınTuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı

yoğunlaşınca altını kapatın


Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın Tuzunu ve karabiberini ayarlayın Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla