Konu
:
Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar
Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar - Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Tarifi
Malzemeler :
1 adet karnabahar
2 soğan
2 diş sarımsak
150 gr
kıyma
1 çorba k
salça
Sıvıyağ
Sosu İçin
1 çorba k
söke un
2 su b
süt
Tuz, karabiber
Muskat
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın
Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın
Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin
Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın
Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun
Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın
Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı
yoğunlaşınca altını kapatın
Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin
En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul