Konu
:
Arnavut Çullaması
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Çullaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Çullaması
Arnavut Çullaması Tarifi - Arnavut Çullaması Nasıl Yapılır - Arnavut Çullaması Malzemeleri
Malzemeler
* 4 adet orta boy Patlıcan
* 1/2 Limon Suyu
* 1 kase Un
* 2 adet Yumurta
* 1 adet Soğan
* 2 çorba kaşığı Sıvı Yağ
* 300 gr yağsız Kıyma
* 5 adet Sivri Biber
* 8 diş Sarımsak
* 3 adet orta boy Domates
* 1/2 demet Maydanoz
* 1 kahve fincanı Su
* Tuz
* Karabiber
* Kızartmak İçin :
* Sıvı Yağ
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak patlıcanları 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyelim
Patlıcan dilimlerini tuzlu suya koyalım
İçine yarım limonun suyunu ilave edelim
Tuzlu ve limonlu suda yarım saat beklettiğimiz patlıcan dilimlerini, sudan çıkarıp yıkayalım
Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkararak, kurumasını sağlayalım
Patlıcan dilimlerini önce una sonra çırpılmış yumurtalara bulayarak, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım
Kızaran patlıcanları kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım
Ayrı bir tavada küçük doğradığımız soğanı 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim
Ardından kıymayı, ince doğranmış biberleri, küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim
Kıyma bıraktığı suyu çekip rengi değişene dek kavurmaya devam edelim
Kabuklarım soyup fındık iriliğinde doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 3 dakika daha hafif ateşte kavuralım
İnmesine yalan 1 fincan su ekleyip ateşten alalım
Patlıcan düimlerini bir fırm tepsisine iki sıra şeklinde dizelim
Arasına ve üzerine kıymalı harcı yayalım
Orta ısılı fırında 10-15 dakika pişirelim
Fırından alıp servis yapalım
Not: Arnavut çullamasmı fırın yerine yayvan bir tencerede ve kısık ateşte pişirebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul