Yalnız Mesajı Göster

Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü



Bamyalı Kuru Tarifi - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Nasıl Yapılır - Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü Malzemeleri




Bamyalı Kuru Börülce Girit Usulü


Malzemeler


2 su bardağı kuru börülce

250 gram taze bamya

1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı

2 adet orta boy soğan

5 adet orta boy domates

Yeteri kadar tuz

Çeyrek kahve fincanı limon suyu

2 su bardağı su


Hazırlanışı


Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol suda, 15-20 dakika daha haşlayıp, esmerleştikten sonra suyunu süzün Bamyaları sirkeli suda 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün Tekrar sirkeli suyu hazırlayın Bamyaların tepelerini alıp, tekrar sirkeli suya koyup 1 saat daha bekletin Soğanları temizleyip rendeleyin 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağını bir tencereye koyun, hafif ısınınca soğanları koyup hafif pembeleştirin Ardından 4 adet rendelenmiş domatesi ilave edip, soğanla beraber börülceleri de soteleyin Domatesler suyunu salıp, börülceler iyice yumuşayınca, 2 su bardağı su, yeteri kadar tuz ve limon suyunu koyup kaynatın Ardından bamyaları ilave edip, bir kere karıştırın Bamyaların pişmesine yakın 1 adet domatesi yuvarlak halkalar halinde doğrayın Domatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın Ilık olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla