Konu
:
Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Romesco Sosuyla Karnabahar Kızartması
karnabahar kızartması nasıl yapılır - soslu kızartma - karnabahar kızartması
Malzemeler-
1 adet küçük boy karnabahar
Kızartmak için zeytinyağ
Tempura hamuru için-
1 adet soğuk yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı soğuk soda
Romesco sos için-
1 adet büyük boy domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı fındık
2 yemek kaşığı badem
1 dilim beyaz ekmek
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Tuz-pul biber
Yapılışı-
Karnabahar bütün olarak buharda haşlanır ve çiçek çiçek ayrılır
Tempura hamuru için, yumurta çırpılır içine un ve soda ilave edilip karıştırılır, karnabahar çiçekleri hamura batırılarak ısıtılan yağda kızartılır
Romesco sos için, ikiye bölünen domates -kırmızı biber ve sarımsak fırında közlenir ardından kabukları soyularak rondoya konur,içine fındık-badem-küçük parçalar kesilmiş ekmek-sirke-su-zeytinyağ-tuz ve pul biber ilave edilerek pürüzsüz kıvama gelene kadar çalıştırılır
Elde edilen sos kaseye alınır
Kızarmış karnabahar çiçeklerinin üzerine veya yanına romesco sos konup servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul