Konu
:
Kabaklı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Tart
kabaklı tart nasıl yapılır - kabak - kabaklı tarifler
Malzemeler-
1 1/2 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet rendelenmiş kabak
150 gr rendelenmiş izmir tulumu
Kıyılmış dereotu
Tuz
Süslemek için -
2 adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Yapılışı-
Orta boy yuvarlak pyrex yağlanır ve kullanılan kap büyüklüğünde yufkadan 2 yuvarlak kesilir,kalan yufka ufak ufak parçalara bölünür
Yufkaların arası hafif yağlanarak üst üste konur
Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır içine rendelenip suyu sıkılmış kabak-kalan zeytinyağı-parçalara bölünmüş yufka-dereotu-tuz ve rende peynir eklenerek karıştırılır
Karışım yufkaların üzerine dökülür,spatula ile üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Dekor için,sebze soyacağı ile dilimlenmiş kabaklar,zeytinyağı ile tavada 2-3 dakika çevrilir ve tuzlanır
Arzu edilirse çiğ olarak kabaklı tart eşliğinde sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul