Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Tart



kabaklı tart nasıl yapılır - kabak - kabaklı tarifler

Malzemeler-


1 1/2 adet hazır yufka

2 adet yumurta

1 çay bardağı zeytinyağ

2 adet rendelenmiş kabak

150 gr rendelenmiş izmir tulumu

Kıyılmış dereotu

Tuz

Süslemek için -


2 adet kabak

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Yapılışı-


Orta boy yuvarlak pyrex yağlanır ve kullanılan kap büyüklüğünde yufkadan 2 yuvarlak kesilir,kalan yufka ufak ufak parçalara bölünür

Yufkaların arası hafif yağlanarak üst üste konur

Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır içine rendelenip suyu sıkılmış kabak-kalan zeytinyağı-parçalara bölünmüş yufka-dereotu-tuz ve rende peynir eklenerek karıştırılır

Karışım yufkaların üzerine dökülür,spatula ile üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir


Dekor için,sebze soyacağı ile dilimlenmiş kabaklar,zeytinyağı ile tavada 2-3 dakika çevrilir ve tuzlanır

Arzu edilirse çiğ olarak kabaklı tart eşliğinde sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla