06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Musakka
Enginar MusakkaNasıl Yapılır - Enginar Yemeği - Musakka
Kullanılacak malzeme
(6 kişilik):
6 orta boy enginar,
1 limon,
25 gr soğan,
25 gr çam fıstığı,
25 gr kuş üzümü,
250 gr iki defa çekilmiş kıyma,
50 gr tereyağı (veya margarin),
2 bardak et suyu,
1 çay kaşığı tuz,
1 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı:
Enginarlar dikkatlice ayıklanır, limonlu tuzlu suya atılır Bu suyla iyice yıkandıktan sonra, göbek kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizilir
Soğan rendelenir ve iki defa çekilmiş yağlıca kıyma, fıstık ve üzümle birlikte kavrulduktan sonra enginarların üzerine yayılır Tuz ve karabiber üzerine serpilir 50 gr tereyağı 6 parçaya bölünür ve her enginarın üzerine bir parça konur
2 bardak et suyu da ilave ettikten sonra orta ateşe oturtulur Enginarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir Suyunu çektiğinde henüz pişmemişse bir miktar sıcak su katılarak pişirmeye devam edilir Enginarlar pişince, servis yapılır
alıntı
|
|
|