Konu
:
Bezelyeli Püreli İncik
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Püreli İncik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Püreli İncik
Bezelyeli Püreli İncik Tarifi - Bezelyeli Püreli İncik Yapılışı - Bezelyeli Püreli İncik Nasıl Yapılır - Bezelyeli Püreli İncik Malzemeleri
4 adet kuzu incik
1 soğan
2 havuç
1 çorba kaşığı salça
defne yaprağı
tane karabiber
sıvıyağ
tuz
su
bezelye püresi için:
yarım kg
bezelye
1 soğan
2 çorba kaşığı beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
kurutulmuş ekmek
Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın
Diğer tarafta düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun
Sırayla önce soğanları, daha sonra havuçları soteliyin
Üzerine etleri ilave edin
Salçayı,defne yaprağını,karabiber,tuzu ve suyu ilave edip lokum gibi olana kadar pişirelim
Bu arada püresi için konserve bezelyeyi,soğan,beyaz peynir ilave ederek püre yapalım
Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave edelim
İçine nane,tuz ekleyelim
Kıvamını kurutulmuş ekmek veya galeta unu ile ayarlayalım
Püreyi servis tabağına alalım
Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim
Sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul