Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Püreli İncik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Püreli İncik



Bezelyeli Püreli İncik Tarifi - Bezelyeli Püreli İncik Yapılışı - Bezelyeli Püreli İncik Nasıl Yapılır - Bezelyeli Püreli İncik Malzemeleri

4 adet kuzu incik

1 soğan

2 havuç

1 çorba kaşığı salça

defne yaprağı

tane karabiber

sıvıyağ

tuz

su

bezelye püresi için:

yarım kg bezelye

1 soğan

2 çorba kaşığı beyaz peynir

2 çorba kaşığı tereyağı

tuz

karabiber

kurutulmuş ekmek


Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın Diğer tarafta düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun Sırayla önce soğanları, daha sonra havuçları soteliyinÜzerine etleri ilave edin Salçayı,defne yaprağını,karabiber,tuzu ve suyu ilave edip lokum gibi olana kadar pişirelim Bu arada püresi için konserve bezelyeyi,soğan,beyaz peynir ilave ederek püre yapalım Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave edelim İçine nane,tuz ekleyelim Kıvamını kurutulmuş ekmek veya galeta unu ile ayarlayalım Püreyi servis tabağına alalım Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim Sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla