Konu
:
Bezelye Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Ezmesi
Bezelye Ezmesi Tarifi - Bezelye Ezmesi Yapılışı - Bezelye Ezmesi Nasıl Yapılır - Bezelye Ezmesi Malzemeleri
Islatılmış kuru bezelye tanelerinin kabuklarını çıkarıp üstünü örtünceye dek tatlı su doldurarak kapalı bir halde ateşe sürünüz
Bezelyeler yumuşayınca kaşıkla eze eze karıştırarak sulu bulamaç olunca indirip şinuvadan geçiriniz
Tekrar kuşhaneye koyarak tuzunu ekip çevire çevire katılaşıncaya dek pişiriniz
Sonra kâseye alıp soğuduktan sonra limon suyu ile zeytinyağı akıtarak eze eze gevşetiniz
Bir kahve kaşığı hardal, biraz da ince kıyılmış maydanoz koyunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul