Yalnız Mesajı Göster

Bezelye Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Ezmesi



Bezelye Ezmesi Tarifi - Bezelye Ezmesi Yapılışı - Bezelye Ezmesi Nasıl Yapılır - Bezelye Ezmesi Malzemeleri

Islatılmış kuru bezelye tanelerinin kabuklarını çıkarıp üstünü örtünceye dek tatlı su doldurarak kapalı bir halde ateşe sürünüz Bezelyeler yumuşayınca kaşıkla eze eze karıştırarak sulu bulamaç olunca indirip şinuvadan geçiriniz Tekrar kuşhaneye koyarak tuzunu ekip çevire çevire katılaşıncaya dek pişiriniz Sonra kâseye alıp soğuduktan sonra limon suyu ile zeytinyağı akıtarak eze eze gevşetiniz Bir kahve kaşığı hardal, biraz da ince kıyılmış maydanoz koyunuz

Alıntı Yaparak Cevapla