Konu
:
Arpacık Soğanlı Bakla
Yalnız Mesajı Göster
Arpacık Soğanlı Bakla
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpacık Soğanlı Bakla
Arpacık Soğanlı Bakla Tarifi - Arpacık Soğanlı Bakla Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Bakla Malzemeleri
Malzemeler
* 250 gr Bakla
* 1/4 Limon Suyu
* 250 gr Arpacık Soğan
* 1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 çorba kaşığı Salça
* 1/2 demet Dereotu
* 1tatlı kaşığı Şeker
* Tuz
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Baklaalrı temizleyelim
Üzerine limon suyunu gezdirip, harmanlayalım
Baklaları sıcak tuzlu suda haşlayalım
Delikli kepçe ile alıp, buzlu su içine aktaralım
3-5 dakika sonra sudan çıkarıp baklaları üçe bölelim
1 Arpacık soğanları soyup, kızdırılmış yarım çay bardağı sıvıyağda soğanlar şeffaflaşana dek arasıra çevirerek kavuralım
Ardından yarım çorba kaşığı salçayı ekleyip, yarım dakika daha kavuralım
Baklaları ve kıyılmış dereotunun yarısını soğanlara ekleyelim
1 tatlı kaşığı tozşekeri serpip, tuzunu ayarlayalım
Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyelim ve kısık ateşte pişirelim
Ateşten aldıktan sonra kalan dereotunu serperek servis yapalım
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul