Konu
:
Ayvalı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kereviz
Ayvalı Kereviz Tarifi - Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Ayvalı Kereviz Malzemeleri
Ayvalı Kereviz tarifi
için Malzemeler :
* 3 adet ayva
* 1kg
kereviz
* 3-4 adet havuç
* yarım çay bardağı limon
* yarım çay bardağı pekmez
* 2 tatlı kşaığı un
* 1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı
* 1 bardak su
* 3 diş sarmısak
* orta boy 1 adet soğan
* yeterince tuz tuz
* yarım demet maydanoz
Ayvalı Kereviz
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir
Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur
Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır
Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir
Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul