Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır



bahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler :


2 adet patlıcan

2 adet domates

3 adet çarliston biber

2 adet kuru soğan

1 baş sarımsak

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, kimyon


Tarif :


Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz

Ardından enine ikiye kesiniz

Tuzlu suda yarım saat bekletiniz

Yıkayıp, suyunu süzünüz

Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız

10 dk sebzeler suyunu salana kadar bekletiniz

Güveç tenceresine eti alınız

Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz

Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz

Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz

Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız

Çok kısık ateşte pişiriniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla