06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçıvan Güveci Nasıl Yapılır
bahçıvan güveci tarifi - bahçıvan güveci malzemeleri - sebze güveciMalzemeler :
2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon
Tarif :
Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesiniz
Ardından enine ikiye kesiniz
Tuzlu suda yarım saat bekletiniz
Yıkayıp, suyunu süzünüz
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırınız
10 dk sebzeler suyunu salana kadar bekletiniz
Güveç tenceresine eti alınız
Et suyunu bırakıp, çekene kadar kavurunuz
Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye diziniz
Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdiriniz
Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatınız
Çok kısık ateşte pişiriniz
alıntı
|
|
|