Yalnız Mesajı Göster

Fırında Cevizli Karnabahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Cevizli Karnabahar



Malzemeler :


1 ad karnabahar-

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir-

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir-

4 diş sarımsak-

1 su bardağı düvülmüş ceviz içi-

1 çorba kaşığı margarin-

150 gr krema-

3 çorba kaşığı un-

1 ad yumurta sarısı-

5 dilim bayat tost ekmeği-

tuz-karabiber

Yapılışı :


Karnabaharları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayınSüzünKaşarın dörtte birini ayırıp kalanını beyaz peynirle karıştırınSarımsağı soyup ezinEkmekleri ufalayınSarımsak-ekmek ve cevizi mikserde karıştırınFırın kalıbını margarinle yağlayıp 1 kat karnabahar 1 kat peynir karışımını dizinEn üstte karnabahar kalmalıBir kasede yumurta sarısı -un-krema-tuz ve biberi çırpıp karnabaharın üzerine boşaltınOnun üzerine cevizli karışımı ve onunda üstüne ayırdığımız kaşar peyniri rendesini serpinÖnceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirinÜzeri fazla kızarırsa folyo ile kaplayabilirsinizSıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla