Konu
:
Fırında Cevizli Karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Cevizli Karnabahar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Cevizli Karnabahar
Malzemeler :
1 ad karnabahar-
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir-
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir-
4 diş sarımsak-
1 su bardağı düvülmüş ceviz içi-
1 çorba kaşığı margarin-
150 gr krema-
3 çorba kaşığı un-
1 ad yumurta sarısı-
5 dilim bayat tost ekmeği-
tuz-karabiber
Yapılışı :
Karnabaharları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın
Süzün
Kaşarın dörtte birini ayırıp kalanını beyaz peynirle karıştırın
Sarımsağı soyup ezin
Ekmekleri ufalayın
Sarımsak-ekmek ve cevizi mikserde karıştırın
Fırın kalıbını margarinle yağlayıp 1 kat karnabahar 1 kat peynir karışımını dizin
En üstte karnabahar kalmalı
Bir kasede yumurta sarısı -un-krema-tuz ve biberi çırpıp karnabaharın üzerine boşaltın
Onun üzerine cevizli karışımı ve onunda üstüne ayırdığımız kaşar peyniri rendesini serpin
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Üzeri fazla kızarırsa folyo ile kaplayabilirsiniz
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul