Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Paçası





Malzemeler


* 1 kg kemer patlıcan

* 9 yemek kaşığı zeytinyağı

* 4 yemek kaşığı un

* 5 diş sarımsak

* 5 yemek kaşığı sirke

* tuz

Hazırlanışı


1 Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın

2 Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin

3 Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın

4 Kızdırılmış zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın

5 Yağını süzdürdüğünüz kızermış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin

6 Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkeyi ekleyin

7 Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatıp 15 dakika sosu çekene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla