Konu
:
Patlıcan Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Paçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Paçası
Malzemeler
* 1 kg
kemer patlıcan
* 9 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı un
* 5 diş sarımsak
* 5 yemek kaşığı sirke
* tuz
Hazırlanışı
1
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın
2
Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin
3
Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın
4
Kızdırılmış zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın
5
Yağını süzdürdüğünüz kızermış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin
6
Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkeyi ekleyin
7
Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatıp 15 dakika sosu çekene kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul