Konu
:
İspanakli Canak Püre
Yalnız Mesajı Göster
İspanakli Canak Püre
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanakli Canak Püre
Ispanakli Canak Püre
Malzemeler
1 bağ ıspanak veya pazı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet yumurta
Püre malzemesi :
4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yemegin Yapilisi
Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın
Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın
Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın
Bir kapta margarini eritin
içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun
lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın
Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın
Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin
Püre için: Patatesleri yıkayın
Haşlayıp soğutarak ezin
Bir tencerede margarini eritin
içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın
Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin
Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun
Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin
Üzerine kırmızı pul biber serpin
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul