Yalnız Mesajı Göster

İspanakli Canak Püre

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanakli Canak Püre



Ispanakli Canak Püre






Malzemeler

1 bağ ıspanak veya pazı

1 adet soğan

1 yemek kaşığı margarin

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 adet yumurta

Püre malzemesi :

4 adet patates

2 yemek kaşığı margarin

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 su bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı kırmızı pul biber



Yemegin Yapilisi

Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın Bir kapta margarini eritin içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun

lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin

Püre için: Patatesleri yıkayın Haşlayıp soğutarak ezin Bir tencerede margarini eritin içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin

Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin Üzerine kırmızı pul biber serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla