Konu
:
Pazi Boranisi
Yalnız Mesajı Göster
Pazi Boranisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazi Boranisi
Pazi Boranisi
Malzemeler
Yaram kilo pazı yaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
Yarmı su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Yemegin Yapilisi
Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklı kısımlarını ayırıp, yıkayalım ve tencereye aktaralım
1- Hiç su ilave etmeden, pazı yapraklarını kendi bıraktığı suyla, pörsüyene dek haşlayalım
2- Pazı yapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yaprakları incecik doğrayalim
Tavaya sıvıyağın yarısını aktaralım
Unu ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım
Haşlanan pazı yapraklarını tavaya aktaralım, tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım
Ateşten alıp pazı yapraklarını soğumaya bırakalım
3- Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım
Bu karışımı servis tabağına alalım
Kalan sıvıyağı küçük bir tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım
Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul