Yalnız Mesajı Göster

Pazi Boranisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazi Boranisi



Pazi Boranisi






Malzemeler

Yaram kilo pazı yaprağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı un

Yarmı su bardağı yoğurt

2 çorba kaşığı mayonez

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

Yemegin Yapilisi

Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklı kısımlarını ayırıp, yıkayalım ve tencereye aktaralım

1- Hiç su ilave etmeden, pazı yapraklarını kendi bıraktığı suyla, pörsüyene dek haşlayalım

2- Pazı yapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yaprakları incecik doğrayalim Tavaya sıvıyağın yarısını aktaralım Unu ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım Haşlanan pazı yapraklarını tavaya aktaralım, tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım Ateşten alıp pazı yapraklarını soğumaya bırakalım

3- Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım Bu karışımı servis tabağına alalım Kalan sıvıyağı küçük bir tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla