Konu
:
Otlu Peynirli Kabak Graten
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Peynirli Kabak Graten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Peynirli Kabak Graten
Malzemeler:
5 kabak
100 gr
beyaz peynir
100 gr
civil peyniri
5 yeşil soğan
dereotu
maydonoz
fesleğen
tuz,karabiber
Beşamel sos için:
2 su b
süt
2 çorba k
un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir
Diğer taraftan iç harcı hazırlanır
Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır
Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir
Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur
Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır
Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur
Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir
Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır
Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir
Arzuya göre domates sos ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul