Yalnız Mesajı Göster

Otlu Peynirli Kabak Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Peynirli Kabak Graten






Malzemeler:

5 kabak

100 grbeyaz peynir

100 grcivil peyniri

5 yeşil soğan

dereotu

maydonoz

fesleğen

tuz,karabiber

Beşamel sos için:


2 su bsüt

2 çorba kun

sıvıyağ

tuz,karabiber

muskat

Hazırlanışı:


Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir Diğer taraftan iç harcı hazırlanır Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur


Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir Arzuya göre domates sos ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla