Konu
:
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
brüksel lahanası - patatesli brüksel lahanası - havuçlu brüksel lahanası
Malzemeler
1 paket brüksel lahanası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 havuç 2 patates
1-1,5 litre kaynamış su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın
Lahanaları bol suyla yıkayın
Soğanları soyun
Yıkayıp, kurulayın
Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun
Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun
Kalınca küpler şeklinde doğrayın, (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz
)
Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun
Havuçları tencereye alın
biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın
Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun
Sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin
Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul