Konu
:
Etli Bamya Bastı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Bamya Bastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Bamya Bastı
bamya yemeği - bamya nasıl pişirilir - etli bastı - bamya bastı nasıl yapılır - bamya bastı tarifi
Malzemeler
750 gr
bamya
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
300 gr
kuzu kuşbaşı
1 Su bardağı su
2 orta boy soğan
2 adet domates
yarım tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı etsuyu
yarım limon suyu
sirke
Tarifi
Bamyaların başlarını ayılklayın, bir tencerede 2 kahve fincanı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzla 2 dakika kaynatın
Sonra süzdürüp soğutun
Yağı bir tencerede kızdırın, etleri ilave ederek pembeleştirin
1 bardak suyu katın, ağır ateşte suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin
Bamyaları, başları tencerenin kenarına gelecek şekilde etlerin üzerine dizin, ortadan dörde bölünmüş soğan ve domatesi ve tuz, etsuyu ve limon suyunu da katıp üzerine küçük bir tabak kapatın, tencerenini kapağını da üzerine kapatarak 45 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul