Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kavurmalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kavurmalı Enginar



enginar tarifi - enginar yemeği - kuzu kavurmalı enginar nasıl pişirilir



Kullanılacak malzeme


(6 kişi için):


6 enginar,

750 gram yağlı kuzu eti,

1 çay kasığı tuz,

1 kahve kaşığı karabiber,

1 demet dereotu,

1 bardak et suyu

Tarifi


Yapımı: Enginarları güzelce temizleyip limonla ovduktan sonra dörde bölüp tuzlu ve limonlu suya atmalı Diğer taraftan bir tencerede kuşbaşı doğranmış kuzu etini güzelce ve suyunu tamamen çekinceye kadar kavurmalı


Et kavrulunca enginarları büyükçe bir bardak (250 gramlık) et suyuyla birlikte bu kavurmaya katmalı Bir çay kaşığı tuzla bîr kahve kaşığı karabiberi de serperek iyice karıştırdıktan sonra orta ısıdaki bir ateşte pişirmeli


Yemek suyunu çektiği halde enginarlar piş memişse biraz kaynar su katarak bir sûre daha kaynatmalı


Tencereyi ateşten indirirken temizce yıkanmış ve kıyılmış bir demet dereotunu serperek sıcak sıcak servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla