Konu
:
Kuzu Kavurmalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kavurmalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kavurmalı Enginar
enginar tarifi - enginar yemeği - kuzu kavurmalı enginar nasıl pişirilir
Kullanılacak malzeme
(6 kişi için):
6 enginar,
750 gram yağlı kuzu eti,
1 çay kasığı tuz,
1 kahve kaşığı karabiber,
1 demet dereotu,
1 bardak et suyu
Tarifi
Yapımı: Enginarları güzelce temizleyip limonla ovduktan sonra dörde bölüp tuzlu ve limonlu suya atmalı
Diğer taraftan bir tencerede kuşbaşı doğranmış kuzu etini güzelce ve suyunu tamamen çekinceye kadar kavurmalı
Et kavrulunca enginarları büyükçe bir bardak (250 gramlık) et suyuyla birlikte bu kavurmaya katmalı
Bir çay kaşığı tuzla bîr kahve kaşığı karabiberi de serperek iyice karıştırdıktan sonra orta ısıdaki bir ateşte pişirmeli
Yemek suyunu çektiği halde enginarlar piş memişse biraz kaynar su katarak bir sûre daha kaynatmalı
Tencereyi ateşten indirirken temizce yıkanmış ve kıyılmış bir demet dereotunu serperek sıcak sıcak servis yapmalı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul