Konu
:
Bezelyeli Kroket
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Kroket
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Kroket
Bezelyeli Kroket Tarifi - Bezelyeli Kroket Yapılışı - Bezelyeli Kroket Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kroket Malzemeleri
Malzeme:
250 gram bezelye
2 adet soğan
1 kase Galeta unu
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
30 ml krema
60 gram Bizim Mutfak Un
2 adet yumurta
Karabiber
Kızartmak İçin :
Bizim Ayçiçek Yağı
Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın
Tencerede kavurduktan sonra bezelyeyi ekleyerek üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşladığınız bezelyeleri blender ile püre haline getirin
Un, krema, toz et bulyon ve baharatı ilave edip tatlandırın
Soğumaya bırakın
Karışıma 2 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek yoğurun
Misket büyüklüğünde yuvarlayıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Buzlukta 1 saat kadar bekletin
Donmuş olan kroketleri sırasıyla çırpılmış yumurta ve kalan galeta ununa bulayarak, kızgın yağda kızartın
Köfteleri servis tabağına alın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul