Konu
:
Milföylü Sebzeli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Sebzeli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Sebzeli Enginar
Enginar nasıl pişirilir - sebzeli enginar tarifi - milföyde enginar - beşamel soslu enginar
MALZEMESİ
4 adet enginar
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
1 adet havuç
1 adet büyük boy patates
tuz
karabiber
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Milföy çubukları için:
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Üzerine:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TARİFİ
Enginarları yumuşayana kadar haşlayın
Havuç ve patatesleri minik minik doğrayıp haşlayın ve süzün
Bezelyeleri de ekleyip karıştırın
Soğanları da küp küp doğrayıp tereyağında havuç, patates ve bezelyelerle birlikte kavurun
Üzerine krema, tuz ve karabiber ekleyip, 4-5 dakika pişirin
Garnitürü enginarların ortasına paylaştırın
Diğer tarafta beşamel sos için tereyağında unu kavurun
Sütü ekleyip karıştırarak pişirin
Beşamel sosu enginarların üzerine yayın
En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 180 L derece fırında pişirin
Milföy çubukları için hamurları şeritler halinde uzun uzun kesin
Üzerlerine yumurtanın beyazını sürün
İki adet hamuru, yumurtalı kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin
Bir ucunu sabit tutarak burun
Çubukların üzerine yumurta sarısını sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin
Milföy çubuklarını enginarla birlikte servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul