Yalnız Mesajı Göster

Kabak Ekşisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Ekşisi



kabak ekşisi nasıl yapılır - ekşili kabak - malatya yöresi yemeği


Malzemeler:


6 adet kabak

6 adet dolmalık biber

200 gram kıyma

1 kaşık tereyağı

1 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı salça

Yarım su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı pekmez

1 çorba kaşığı erik ekşisi

5-6 dal maydanoz

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:


Kabak ve biberleri yıkayıp içlerini çıkarın Sıvı yağda kızartın Tereyağını tavaya alıp, eritin Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı kavurun


Salça ve yıkanmış pirinçleri de koyun ve kavurmaya devam edin Hazırladığınız bu harca 1 çorba kaşığı pekmez ve 1 çorba kaşığı erik ekşisini, karabiberi, tuzu, ince kıyılmış maydanozu ekleyin


Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın Kızarttığınız kabak ve biberlerin içine doldurun Tencereye yerleştirin Kalan salçalı suya biraz daha su ekleyip, 10-15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla