Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çitmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çitmesi



kabak çitmesi nasıl yapılır - akdeniz yemekleri - çitme kabak - yoğurtlu kabak


MALZEMELER


1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 kg kabak

1 çay bardağı su

pul biber (İsteğe göre)

tuz (İsteğe göre)

yoğurt

dövülmüş sarmısak


HAZIRLANIŞI


Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur


Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir


Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır


Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla