06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kuzu
Bezelyeli Kuzu Tarifi - Bezelyeli Kuzu Yapılışı - Bezelyeli Kuzu Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Malzemeleri
1 kg kuzu eti,
3 kaşık galeta unu,
2 su bardağı iç bezelye,
1 bardak tereyağı,
5 soğan,
1 limon
1 yumurta,
Yarım kilo iç bezelyeyi doğranmış kavrulmuş soğanla birlikte pişirin İri parçalar halindeki kuzu etini, önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, hafif ateşte, tereyağı ile kızartın Üstüne limon sıkın ve servis tabağına aldığınız bezelyenin üzerine dizin
2 Tarif
MALZEME:
1 kilo bezelyenin içi
6 kaşık yağ
5 adet soğan
500 gram kuzu eti
2 dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye ince doğranmış soğanlar, üç kaşık yağ, etin tamamı, bir demet dereotu kayılarak konur, biraz tuz ilâve edilir, soğanlar ölene kadar 20-25 dakika karıştıra karıştıra pişirilir Biraz pişen bu etlere, üç kaşık yağ, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, kabukları ayıklanan bezelyeler ve biraz daha tuz ilâve edildikten sonra, orta ısıdaki ateşte yarım saat pişirilir, inerken üzerine dereotu kıyılır ve konur Tabağa alınır sofraya götürülür
|
|
|