Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Kuzu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu



Bezelyeli Kuzu Tarifi - Bezelyeli Kuzu Yapılışı - Bezelyeli Kuzu Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Malzemeleri

1 kg kuzu eti,

3 kaşık galeta unu,

2 su bardağı iç bezelye,

1 bardak tereyağı,

5 soğan,

1 limon

1 yumurta,


Yarım kilo iç bezelyeyi doğranmış kavrulmuş soğanla birlikte pişirin İri parçalar halindeki kuzu etini, önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, hafif ateşte, tereyağı ile kızartın Üstüne limon sıkın ve servis tabağına aldığınız bezelyenin üzerine dizin


2 Tarif


MALZEME:

1 kilo bezelyenin içi

6 kaşık yağ

5 adet soğan

500 gram kuzu eti

2 dereotu

1 tatlı kaşığı şeker

tuz


HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye ince doğranmış soğanlar, üç kaşık yağ, etin tamamı, bir demet dereotu kayılarak konur, biraz tuz ilâve edilir, soğanlar ölene kadar 20-25 dakika karıştıra karıştıra pişirilir Biraz pişen bu etlere, üç kaşık yağ, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, kabukları ayıklanan bezelyeler ve biraz daha tuz ilâve edildikten sonra, orta ısıdaki ateşte yarım saat pişirilir, inerken üzerine dereotu kıyılır ve konur Tabağa alınır sofraya götürülür

Alıntı Yaparak Cevapla