Konu
:
Kabak Cevizlemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Cevizlemesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Cevizlemesi
cevizli kabak - tulum peynirli kabak yemeği - kabak cevizlemesi nasıl yapılır
Malzemeler
500 gr kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tablet Knorr Et Bulyon
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı tulum peyniri
½ demet dereotu
Az su
Bir miktar karabiber
1 su bardağı yoğurt (üzeri için)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (üzeri için)
1 su bardağı yarım ceviz
3 adet taze soğan
Hazırlanışı
1
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin
Dereotunu, kuru soğanı ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın
Kabakların kabuklarını kazıyıp yarım halka şeklinde doğrayın
2
Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirin
Soğanlar renk alınca içine kabakları ilave edip kavurmaya devam edin
3
Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, Knorr Et Bulyon tabletini ve karabiberi ekleyip karıştırın
Sebzelerin üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin
4
Üzeri için bir kaseye yoğurdu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi koyup bir çatal yardımı ile çırpın
5
Pişen yemeğin içine tulum peynirini, cevizleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak yanında Knorr Sarımsak Çeşni’li yoğurt ile servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul