Yalnız Mesajı Göster

Kabak Cevizlemesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Cevizlemesi



cevizli kabak - tulum peynirli kabak yemeği - kabak cevizlemesi nasıl yapılır



Malzemeler


500 gr kabak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tablet Knorr Et Bulyon

1 adet kuru soğan

2 adet domates

1 su bardağı tulum peyniri

½ demet dereotu

Az su

Bir miktar karabiber

1 su bardağı yoğurt (üzeri için)

1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (üzeri için)

1 su bardağı yarım ceviz

3 adet taze soğan


Hazırlanışı


1 Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin Dereotunu, kuru soğanı ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın Kabakların kabuklarını kazıyıp yarım halka şeklinde doğrayın

2 Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirin Soğanlar renk alınca içine kabakları ilave edip kavurmaya devam edin

3 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, Knorr Et Bulyon tabletini ve karabiberi ekleyip karıştırın Sebzelerin üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin

4 Üzeri için bir kaseye yoğurdu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi koyup bir çatal yardımı ile çırpın

5 Pişen yemeğin içine tulum peynirini, cevizleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak yanında Knorr Sarımsak Çeşni’li yoğurt ile servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla