Konu
:
Beşamelli Patates Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Patates Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Patates Dolması
Beşamelli Patates Dolması tarifi - Beşamelli Patates Dolması malzemeleri
Malzemeler
8 adet iri patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı kaynar süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
2 yumurta sarısı
250 gr
Haşlanmış tavuk eti
8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün
Ortlarını tatlı kaşığı ile oyarak çıkartın
Sonra derince bir tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşte oturtun
Tepsinin üzerini bir kapak örtün
Patatesleri ağır ateşte yumuşayınca kadar yaklaşık 10 dakika pişirin
Pişince tepsiyi ateşten alıp içindeki haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın
Başka bir kapta tereyağının orta ateşte eritip unu ilave edin
Çırpma teli ile bir iki dakika ara vermeden karıştırarak kaynar sütü ilave edin
5 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alıp içine tuz ,karabiber ve Hindistan cevizi ilave edin
Bir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak baharatı yedirin
Karışım alınınca içine yumurta sarılarını yedirerek teker teker katın
İsteğinize göre beşamel sosu yarısına haşlanmış ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti koyabilirsiniz
Tavuk ya da dana etli Beşamel soslu haşlanmış patateslerin içine tepeleme doldurun
Üzerine sade beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi serpip fırına sürün
Fırının üst kısmını yakarak üstten kızartın
Bir servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul