Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Patates Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Patates Dolması



Beşamelli Patates Dolması tarifi - Beşamelli Patates Dolması malzemeleri
Malzemeler

8 adet iri patates

2 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı un

2 su bardağı kaynar süt

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı hindistancevizi

2 yumurta sarısı

250 gr Haşlanmış tavuk eti

8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölünOrtlarını tatlı kaşığı ile oyarak çıkartınSonra derince bir tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşte oturtun


Tepsinin üzerini bir kapak örtünPatatesleri ağır ateşte yumuşayınca kadar yaklaşık 10 dakika pişirinPişince tepsiyi ateşten alıp içindeki haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın


Başka bir kapta tereyağının orta ateşte eritip unu ilave edinÇırpma teli ile bir iki dakika ara vermeden karıştırarak kaynar sütü ilave edin5 dakika pişirinTencereyi ateşten alıp içine tuz ,karabiber ve Hindistan cevizi ilave edinBir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak baharatı yedirinKarışım alınınca içine yumurta sarılarını yedirerek teker teker katınİsteğinize göre beşamel sosu yarısına haşlanmış ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti koyabilirsiniz


Tavuk ya da dana etli Beşamel soslu haşlanmış patateslerin içine tepeleme doldurunÜzerine sade beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi serpip fırına sürünFırının üst kısmını yakarak üstten kızartınBir servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla