Konu
:
Kıymalı Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kabak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kabak Dolması
Kıymalı Kabak Dolması tarifi - Kıymalı Kabak Dolması malzemeleri
Malzemeler
3 adet iri kabak
150 gr
Kıyma
1 çay bardağı pirinç
Tuz
karabiber ve nane
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
Hazırlanışı
1 adet soğanımızı minik minik doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlayın
Ardından kıymayı ilave edin
Hafif kırmızı rengi gidince salça baharatlar ilave edip salçayı güzelce karıştırın
Pirinci güzelce yıkayıp ilave edin
2-3 dakika pişirip ocağın altını kapatın
Kabaklarımızı güzelce yıkayıp oyma bıçağının tırtıklı kısmı ile önce kabuklarını çizgi oluşturacak şekilde çizin
Sonra ikiye keserek dikkatlice oyun
Çıkan iç kısımlarını mücver yapımında kullanabilirsiniz
Kabaklarımızın içini güzelce pirinçli harç ile doldurup açık ağızlarını birbiriyle öpüştürerek yayvan bir tencereye yerleştirin
Yarısına kadar su ilave edin
2-3 yemek kaşığı yağ ve tuzuda ekleyerek ocağın altını yakın
Kabaklarımız yumuşadığı zaman servise hazırdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul