06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Dolması
Zeytinyağlı Kabak tarifi - Zeytinyağlı Kabak malzemeleri - Zeytinyağlı yemekleri
Malzemeler (4 Kişilik)
1 kg kabak
½ demet taze soğan
3 domates
½ su bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 limonun suyu
Şeker,Tuz
Kabakları yıkayıp, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayı dörde bölün Bir tencerenin içine dizin Taze soğanları temizleyin, ince kıyın, domatesleri blendırdan geçirin, limonu sıkın
Soğan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, şeker ve tuzu iyice karıştırın, kabakların üzerine yayın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin
Ocağı kapattıktan sonra, dereotunu ince kıyın, yemeğe karıştırın Soğuk servis yapın
|
|
|