Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Enginar Sepeti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Enginar Sepeti





6 kişilik
Malzemeler:
6 enginar

3-4 patates

Yarım çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 limonun suyu

2-3 dal maydanoz

2-3 dal dereotu

2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin

Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
*Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin Tuz ve un ilave edip karıştırın Yumuşayıncaya kadar haşlayın


* 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin


* Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün Soyup ezin Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın


* Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla