Konu
:
Beşamelli Kıymalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Kıymalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Kıymalı Enginar
Malzemeler:
? 5 adet Enginar
? 300 gram Kıyma
? 1 adet Soğan
? 2 diş Sarmısak
? 2 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz
? Tuz, Karabiber,
? Kırmızıbiber, Kimyon
Sosu için:
? 2 çorba kaşığı Un
? 2 çorba kaşığı Tereyağ
? 2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
? 1 su bardağı Süt
Hazırlanışı:
Enginarları suda 15 dk
haşlayın
Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin
İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin
Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin
Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin
Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin
Enginarları fırında 5 dk
kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul